Witam.
Zatem na początku wymagania - dobijcie doprzynajmniej 66 lvlu wsyscy, co go jszcze nie mają, a zabiorę się za organizowanie wypadów na RB. Wyjątek: PP biorę 60+, on jest na tyle potrzebny, że bez zastanowienia będzie zawsze brany. Przy 2 i więcej PT (chociaż w to już nie wierzę) wezmę każdego 60+ pod warunkiem posiadania 6 i więcej nukerów na odpowiednim poziomie.
W tym momencie mianuję siebie Oficerem Głównodowodzącym
Na początku będziemy chodzili tylko klanowo, ale z małym prawdopodobieństwem dropa (słabsze RB). Po prostu chcę przećwiczyć z wami taktykę, bo zgranie to podstawa. Jak znajdę bosa to wsyscy mają lecieć, bez gadania (nieważna rasa/klasa). Brakujące kluczowe pastacie będę kompletował na bierząco.
Polatamy tak na ~3, to zaczniemy na poważnie (macie się uczyć szybko )
Zanim będę się wybierał na poszukiwania RB, bedę się pytał o chęci. Jak przynajmniej 4 osoby będą za, zaczne poszukiwania. Jak znajdę RB, to wszyscy chętni mają na zawołanie lecieć do Aden/Oren/Hunter/Giran i wołać o brakujące postacie potrzebne na RB.
Na początku będziemy chodzili na Bossy ok 65 lvlu, prawdopodobnie nie dostaniemy z nich za wiele, ponieważ Issis (jakby ktoś nie wiedział SE) ma 70lvl (Sung na 72 nie będę brał), a nie będę łaził i szukał żyjącego RB dla idei .
Na bossy w wiekszości starczy jedno PT. Będę na nie zabierał tylko postacie kluczowe (Tank, PP, SE, Nuki i ewentualnie BD- czyli Ciebie Vat :]).
Jeżeli pozostali będą chcieli iść (znaczy postacie inne niż w/w) to mają się postarać o zebranie drugiego PT, i nie widzę problemu. Wtedy robimy 2 PT. W jednym jestem ja (SE), Tank, PP/Bishop, 3 nukerzy i ktokolwiek . W dugim 3 kolejnych nukerów i reszta. W ten sposób oba PT będą miały równe szanse na dostanie dropa. Będzie więcej nuków potrzeba, to po równo do każdego PT po prostu.
Czasem zanim się zbierze PT może miną sporo minut. Tak samo, zanim znajdzie się RB. Zatem zaznaczam: NIE CHCĘ SŁYSZEĆ RZADNEGO JĘCZENIA !!!
Taktyka:
- SE rzuca na wszystkich magów EMP i WM, recharguje buferów
- PP/WC/OL rzuca na wszystkich magów Accu/Zerk/odpowiedniki WC/OL
- BD wali co ma
- Na tanka wszystkie możliwe/sensowne bufy
- PP/BO/SE/WC/OL/ walą wojakom wsystko na P.Atk/Crit/Atk.Speed
- PP albo BO oszczędzają manę na leczenie Tanka
- SE oszczędza na rechargowanie Tanka
- wszyscy co mają używają CDL (na niektórych bosach tylko Nekro - powiem kiedy)
Kiedy wszyscy będą gotowi Tank zaczyna odliczanie, następnie wali UD (o wyjątkach powiem przy okazji, jak będzie więcej RB się biło na raz) i Hate/Agression. Nikt nie ma prawa atakować wcześniej. Jeżeli boss będzie z obstawą, wybieram jedną osobę, która wybiera cele, a pozostali mają na nią dawać assist (atakować jej/jego cele). Jak trzeba będzie, powiem, w jakiej kolejności eliminować obstawę. Jak boss zostanie sam (lub był) to PP rzuca na niego Berserek Spirit (chyba, że powiem inaczej).
I najważniejsze: jak coś się nie uda NIKT NIE UCIEKA DO PÓKI NIE ZARZĄDZĘ ODWROTU !
Pozatym często, jak się nie uda, można spróbować szybko jeszcze raz, zanim RB odnowi HP, lub po prostu jeszcze raz
Słuchajcie się waszego Oficera na polu walki, a nie zginiecie, a może i coś zyskacie .
Ewentualne dropy z Raid oczywiście zatrzymujecie dla siebie i możecie z nimi zrobić co się podoba. Partsy sugerowałbym wrzucać do CWH i tyle
Czekam na wasze poziomy i na chętnych.
-------------------------------
nie zauważyłem osobnego działu RB
Ostatnio edytowany przez SungHe (2007-04-21 13:27:48)
Tank, PP, SE, Nuki i ewentualnie BD- czyli Ciebie Vat :]).
bez laski..... jak nie chcesz mnie to huj foch na ciebei licze na przeprosiny
caly drop z rb do cwh taka moja sugestia
Vatu - przepraszam oficjalnie
Spudi - skoro robimy klan "każdy sobie" to każdy robi co chce. A jak cały drop będzie miał iść do CWH, to komu będzie się chciało tracić czas. Poza tym wiesz jak to jest ze zwołaniem ludzi z klanu. Wg mnie zawsze będzie trzeba kogoś z zewnątrz, i co powiesz mu, oddaj dropa?
Party będą Random. Koniec i kropka.
ja odaje wsio do cwh zubeia sobie sklepalem i sadze ze nic wiecej sam sobie nie zrobie wiec jestem za tym zeby jednak dawac do cwh oll
Ja tam tez moge dawac bo wczesniej dawalem all matsy (bez kasy), ale jak to zwykle bywa nie kazdemu sie to spodoba, a nawet to ze ktos powie ze daje all do cwh to nie znaczy wcale ze robi tak naprawde.... Poza tym jak wszyscy daja wszystko to kazdy ma nieustanne prosby/propozycje/marudzenie do CL-a ze nie ma tego czy tamtego, chce kasy na cos tam, brakuje mu troche na matsow na co innego... Ale i tak ja nie decyduje to jak chcesz zeby tak bylo spudi to gadaj z "grubym"
ja i gruby dajemy all do cwh wy robcie jak chcecie
wszysckie dropy z RB ida do klanu czy sie to komu podoba czy nie. Ci, ktorzy beda sie starac moga pozniej liczyc na full dropy z RB. mam tytaj na mysli frekwencje na grze, kto i jak czesto chodzi na RB i pare innych spraw, o ktorych nie ebde mowil glosno
sluchaj deto tak sie mowi.. ze dobra frekfencja to bedzie mial ktos cos...
bujda... mi np. sie fajnie gralo siedizalem 4-5h dziennie jak bylismy w CO (teraz ROP) a tak mi sie nie chce grac bo wiem ze wejde i ludzie online to bedize deto moze spudi+jeszcze z 2osoby max.. nawet pt nie mozemy sklepac a wy o rb gadacie
Vatu nie gadaj, bo gdyby dzisiaj nie robiło się questa na ketra, to było spokojnie osób na RB. Może 1-2 nuków bym wołał, ale jako, że nasze nuki były wysokolvlowe, to pewnie i bez bysmy se poradzili z jakims słabszym. Mówiłem, na początku idziemy, żeby poćwiczyć. Zatem będę brał kto tylko zechce. Jak będę robił już kokretne PT pod konkretny lvl Bosa, tak, aby była szansa na FullDropy, to będę mówił, kto może iść, a kto nie. Bez fochów. Będę się starał tak kombnować, żeby każdy poszedł. Ale jak pisałem, łatwiej uzbierać 1 PT niż 2 - będzie zależało od waszej frekfencji.
Jeśli chodzi o drop powiem tak. Pamiętacie jak było poprzednim razem? O RB się tylko pisało. Ja chcę to wporwadzić w życie. I powiem to co już mówiłem? Komu się będzie chciało ść np, gdy lvluje krysza, robi questa, handluje albo cokolwiek, jeżeli będie wiedział, że jedyne na co może liczyć pewnego to eksp. NIKOMU Ja to powiem.
Mniej więcej od 3-4 tygodni, nie było dnia, żebym grał w L2, a nie był na RB. Zatem doświadczenie jakieś mam. Zanaczam, że przez ten czas, jedyne co mi wypadło cennego to EWA. Partsy wszystkie w CWH są, ich nie liczę nawet. Ale miałem szansę dostać takie cudka jak całe A armory. Nie dostałem, ale świadomość, że "to mogło być moje" za każdym razem prowadziła do "może następnym razem coś dostanę".
I właśnie możliwość dostania fulla ma na was działa, a to pozytywne działanie. A jak ktoś dostanie full DC hełm np, to przecie w CWH on będzie leżał i się kurzył, a ktoś może zechce go selnać lub wymienić na coś, co potrzebuje.
Teraz nie będę grał do czwartku gdzieś tak, to tydzień jeszcze wytrzymacie, no i na weekend do domu jadę. Ale jak wrócę, to włażę i od razu zbieram ekipę. Codziennie, jak będę grał, będę sie starał zrobić RBPT na przynajmniej jednego RB.
Na moich PT z dropami każdy robi co chce - moja sugestia, żeby partsy oddawać do CWH i nic ponadto.
Chcecie robić PT - all dropy do CWH? Powodzenia i powiem, na mnie nie liczcie. W tym czasie będę wolał sobie wejść na bufa i pójść na inne RBPT na którym będę miał szansę, że coś dostanę, i nawet nie będę się musiał męczyć z szukaniem Bossa
No, jak będziecie mieli już całe PT i Bosa to ewentualnie się zgodzę pójść. Ale was znam, i wiem, że nikomu nie będzie się chciało szukać RB i kompletować PT. No i kto zechce z wami iść?
Temat full dropa, z mojej strony, uważam za zamknięty.
Ostatnio edytowany przez SungHe (2007-04-22 22:20:16)
zbysiu chcesz zachowywac all dropy dla siebie imo egoistyczne to po pierwsze po 2 chcesz tak robic to poco ci klan po 3 nie zapominaj od kogo masz armor bo raczej sam go sobie nie poskladales jesli to jest klanowe rbp ja bede przystawal za tym aby drop szedl do cwh ewentualnie jak bedzie tak jak pisales ze wypadnie np. helm opierdolic i rozdac kase wsrod wszystkich co na nim byli i tyle
Spudi, do tej pory wrzucałem all do CWH. Nie ja wymyśliłem, że każdy trzyma all u siebie. Dlaczego zatem z dropami z RB ma być inaczej? A cata party co były na FinderKeeper i ludzie "przydeptywali" seal stony pamiętasz? Ja nie chcę problemów. Stawiam na efektywość.
Jeżeli ktoś zorganizuje RB-PT i bossa przy założeniu, żę all do CWH, to ok, pójdę. I jak już pisałem, powodzenia. Ja chcę, żeby ludzie zaczeli chodzić na RB, a będą, jeżeli będą CHCIELI iść.
Zresztą, dzielicie skórę na niedźwiedziu. Mówie, jeszcze nic nie dorwałem cennego. Full drop wartościowy był na może 5 bosach, no może więcej. Ale zwykle kończyło się na strzałach i partsach. Ale jeżeli ktoś coś dostanie, to niech się cieszy
Postaram się zorganizować RB w czwartek i w piątek może, zanim pojadę do domu. Zapraszamwszystkich chętnych.